Augusti månads utmaning!

Denna månad vill jag utmana er att skapa något kreativt med vikt papper! Som origami, fast lite mer scrapvänligt? Kanske kan man scrappa en söt loppa till barnen, ni vet en sån där man gjorde när man var liten… Vika babyskor, eller en fin ask, som man eventuellt dekorerar.

Jag gillar ju roliga vikningar på kort, eller kanske du kan vika något roligt och fästa på en LO?

Här har jag gjort en väldigt enkel plånbok i papper. Hur bra som helst när man ska iväg på resa, och bara vill ha med sig det nödvändigaste. Eller till tonåringen som ska på läger. Den här gör inget om man råkar förlora, (förutom kort och pengar, såklart!), för det är så lätt att vika en ny!

Tidigare har jag gjort sådana här och gett bort pengar i – perfekt när tiden är knapp, för den här plånboken tar bara några minuter att vika! Sen kan man ju dekorera den om man vill!

Beskrivningen, som är jättebra, finns här: Paper Wallet

img_00052img_00061

Använd ditt favoritpapper för att få en riktigt fin pappersplånbok. Om det är dubbelsidigt blir även insidan snygg!

img_0001img_0002

Kreditkort, körkort, busskort, m.m. ligger bra i facken på insidan. Och sedlarna lägger man i överkanten, precis som en vanlig plånbok! Jag har gjort min plånbok något större än beskrivningen, för att få plats med våra svenska hundralappar. Måttet jag använt är 30,5 x 21 cm. Vikningen är dock helt detsamma.

Det ska bli jätteroligt att se vad ni hittar på!

Du har fram till den 31 augusti kl 23:59 på dig att ladda upp ditt bidrag i galleriet. Vinnaren utses av Pappersbitens designteam och får ett presentkort hos Pappersbiten värde 100kr.

Frågor om tävlingen kan ni ställa i kommentarsfältet till detta inlägg så svarar vi här.

3 Svar till “Augusti månads utmaning!”


  1. Plånbok av papper « Pandoras ask

    […] av papper By Pandora Hittade en mysig pappersplånbok via denna sidan. Jag har funderat på ett bra sätt att förvara lite pengar, id-kort och busskort när jag är ute […]

  2. Helena

    Jo, jag bara undrar… är inte så van vid att vara med i tävlingar, måste alster vara nygjorda till just denna tävlingen eller kan man ta något man gjort för ett tag sedan? Inte för att jag inte vill göra något nytt, men tiden räcker inte riktigt till allt roligt.

  3. Lisa

    Hej Helena! Kul att du vill vara med! Så länge ditt alster inte är tidigare publicerat i en blogg eller på ett forum är det ok. Lycka till!