Kategoriarkiv 'Inspirerande artiklar'

Månades inspiratör – mars, Anna Stenman

Nu badar vi igen, denna gången utonhus i sjön som vi ser från köksfönstret.

februari15&16 februari15&16a februari15&16b februari15&16c februari15&16d

 

Även denna layout har fått EEP papper, So Happy Together. Blommorna har jag stansat ut med min Small Pinking Circles, Spellbinders. Den är tyvärr slut just nu, men det går lika bra att använda Petite Scalloped Circles Large. De utstansade blommorna kommer från ett av papperna jag använde. Även på denna layout har texten hamnat på en tag, har trätt spets i genom tagens hål. Har använt knappar som dekorationer med snöre genom knapphålen. Och givetvis lite strass. QK till rubriken och stickers till underrubriken.

På återseende nästa vecka!

Vårkramen Anna

Vintage-inspirerat påskägg

Här har jag försökt mig på att göra ett vintage-inspirerat påskägg. För att få en gammaldags känsla stämplade jag på silkepapper som jag sedan limmade fast på pappägget. Passade även på att göra en beskrivning på detta!

Först stämplade jag med en vattenfast brun stämpeldyna på ett naturfärgat silkepapper.

Sedan rev jag ut stämpelmotiven för hand.

I butiken finns dessa vita pappägg i tre olika storlekar, idag har jag använt det minsta av dem.

Jag penslade på rikligt med Decoupagelim på ägget och fäste silkepappret därpå.

Fortsätt att pensla med lim, och fäst flera papper omlott tills hela ägget är täckt.

På ett stycke där det bara var text, ville jag ha en liten fjäril, och det är bara att limma ovanpå. Täck till sist hela ägget med lim.

Sedan har jag dekorerat äggen med en tag som jag stämplat med en textstämpel, och sedan distressat. Lite Scrappers Floss, och pappersrosor, samt några halvpärlor! Hittade en bit gammal spets som jag satt runt kanten av ägghalvorna.

Här syns baksidan, med lilla fjärilen. Jag sprayade även hela härligheten med Glimmer Mist.

Alla stämplar, blommor, blad och halvpärlor kommer från Inkido. Pappägg, silkepapper, tag, floss, lim m.m. finns också hos Pappersbiten!

10 tips för bättre sommarbilder

Det är årstiden då vi kanske hittar på mest och troligtvis också tar allra mest bilder. Jag är absolut ingen mästerfotograf, men jag försöker att utveckla mig hela tiden och jag delar gärna med mig av några tips för bättre foton i sommar.

1. Gå närmare
Var inte rädd för att ta ett steg närmare objektet. Fyll ut fotot med det du vill fånga.

2. Klipp inte av folk vid knäna
Tänk på att ”klippa av” folk där det passar. Ha med hela personen, ända ner till tårna, eller gå närmare och bryt av naturligt vid midjan eller längre upp för porträtt.

3. Gå ner på barnens nivå
Sätt dig på huk och fånga barnen på deras nivå, annars blir allt lätt ett ovanifrån perspektiv.

4. Solen
När du fotar människor utomhus en gassande soldag så kan det vara lite trixigt med ljuset så tänk efter hur skuggorna faller. Folk gör grimaser mot solen och om du ställer dem i skuggan så blir kontrasterna genom lövverk osv skarp. Det ultimata är en himmel med skuggande moln eller en lätt mulen dag.

5. Ta många bilder
I digitalkamerans era så behöver man inte tänka på att det kostar rullar att ta många kort. Ta många kort, testa nya vinklar och radera eventuella skräpbilder på datorn sedan istället. Det är större chans att få ett klockrent foto om man tagit många bilder och kanske en härlig fotoserie också.

6. Planera en smula
Man behöver inte planera minutiöst, men man kan planera sin bild genom att tänka igenom VAD man vill fånga. Ibland fångar detaljerna från ett tillfälle mer än en panoramabild med havet och hela tjocka släkten samlad.

7. En tredjedel
På en del displayer så finns det ett rutnät att plocka fram. Det kan hjälpa till att tänka på att objektet är på sidan och inte alltid i mitten.

8. Vänd på kameran
Man beöver inte ta allting i liggande läge, vänd den ibland och få stående bilder.

9. Variera vinklar
Var inte rädd för att leka med kameran, ljus, blixt, vinklar osv. Men återigen, knäpp, knäpp, knäpp så att du är säker på att något blir bra.

10. Glöm inte bort dig själv
Det behövs ingen närmare förklaring, de flesta känner nog igen sig om att man har en fotograf i familjen som aldrig hamnar på några foton. Försök iaf att vara med ibland även om du tycker att det är roligast bakom kameran!

Har du exempel på misslyckade bilder som man kan lära sig något av får du gärna mejla dem till morfen@yahoo.com så visar jag dem gärna här i bloggen.

Hur man gör en liten påse!

19.JPG 
Nu äntligen tänkte jag visa hur jag gör den söta påsen! Lätt att göra med bara papper, lim/tejp, och band. Vill man så dekorerar man påsen, annars kan man använda ett mönstrat papper!
 

Inspirationen har jag hittat på olika sidor på internet, och visar här min version:

11.JPG

21.JPG
Till den här påsen som är ca 10 cm hög, använder jag ett halvt cardstock, alltså 6×12 tum (ca 15,25×30,5 cm). Jag använder en Fiskars skärmaskin med bigningsblad. Börja från ena kortsidan, mät upp 9 cm och biga. Mät upp 5 cm och biga. Sedan 9 cm, och till sist 5 cm. Kvar blir då en liten kant på ca 2,5 cm.

3.JPG

41.JPG
Vrid papperet och biga 2 cm på ena långsidan, och 3 cm på andra sidan. Kanten med 2 cm är nu överdelen på påsen.
Mät för handtag. På de delarna som är 9 cm, mäter jag in 2,5 cm från varje sida, och gör sedan hål.

51.JPG

71.JPG
Jag sätter en bit dubbelhäftande tejp på insidan, och för in bandet.

81.JPG

101.JPG
För säkerhets skull lägger jag även lite lim på bandet, så det håller lite bättre.
Vik ned övre kanten. Fäst den med lim eller dubbelhäftande tejp.
Klipp jack i nederdelen på påsen enligt bilden.

111.JPG

12.JPG
Nu är det dags att börja vika ihop påsen. Fäst den lilla biten i den stora sidan med lim eller tejp.

13.JPG

14.JPG

Vänd påsen, och fäst botten med lim eller dubbelhäftande tejp. Börja med kortsidorna, och täck till sist med långsidorna.

15.JPG

16.JPG

Vänd sedan påsen rätt igen.

17.JPG

18.JPG

Vik in sidorna på påsen, låt ytterhörnena mötas och låt vikningen gå ner en liten bit.

191.JPG

Och så var påsen färdig! Dekorera enligt önskemål. Fyll den med god choklad eller något annat och du har en perfekt liten gå-bortpresent!

Kram från Lisa

Ett enkelt minialbum

En kväll gjorde jag ett litet minialbum att ta med på nästa fikaträff med en vän och hennes barn. Det gick snabbt och gav mersmak. I det här albumet hade jag småfoton att scrappa med men kan ju tänka sig att skapa sidor utan foton med oumbärliga tips till en nybliven mamma, skojiga hobbyförslag till någon som gått i pension, biljetter till något skojigt eller hushållshjälp.

1. Dela ett dubbelsidigt mönsterpapper mitt itu, använd andra delen till ett till minialbum eller använd till tagsen/sidorna.

2. Vik upp en 4 cm hög kant.

3. Vik ihop så att insidan är utåt.

4. Vik inåt nu så att det blir som ett dragspel

5. Skär till tags/sidorna att stoppa i albumet. Jag använde mig av dubbla papper för att få en fin inramtning. 7×10 cm för de yttre och 6,5 9,5cm för de inre.

6. Skapa de små sidorna. Jag använde som sagt foton och höll sidorna mkt enkla. Man kan dekorera varje sida mer och man måste ju inte ha foton på.

7. Sedan dekorerade jag insidan av albumet med band och blomma.

8. Till sist var albumet klart och då satte jag fast ett band (OBS! Limma det bara på framsidan, det måste ju gå att stänga och öppna dragspelet) , en titel på en rund tag och några blommor.

Mönstrat Papper: Crate Mia – Water Lilies, Crate Mia – Mingle
Dekorationer: blommor You Do, BG Bittersweet brads, band.

Visa gärna i galleriet eller länka till din blogg genom en kommentar till detta inlägg om du gör ett sådant album. Vore roligt att få se fler varianter.

Kram,
Morfen

Att scraplifta

Som nybörjare är det inte alltid så lätt att få till det sådär snyggt som alla andra som scrappat i flera år. Ett bra sätt är att scraplifta – att härmas och försöka göra likadant, då kan man få en känsla för hur scrapparen har tänkt och man kan också utvecklas genom att prova på nya färgkombinationer och tekniker. Man kan härma genom att sno alltihop som upplägg, färger, mönster och dekorationer, eller så bryter man ner det och inspireras av endast färger eller t.ex. titel.

Jag hittade en layout av MiaS i Pappersbitens galleri som tilltalade mig och jag tänkte berätta hur jag har tänk när jag scrapliftat denna.

Det jag tycker om är att hon har använt två mönstrade papper som ger en så härlig effekt till det annars så stilrena upplägget, den rivna kanten och den uppdelade titeln är också snyggt.

Jag började med att välja foton. Jag hade tänkt att ha något liknande med två stycken bredvid varandra men jag hittade bara en serie foton om fyra som jag ville scrappa så det fick bli dem.

Det jag gillade mest med Mias layout var att hon valt ett mönstrat bakgrundspapper och ett matchande mönstrat för att rama in fotona så det ville jag också göra. Jag plockade fram några matchande papper.

Jag provade lite fram och tillbaks för att få papper som matchade fotona och som gav en snygg kontrast till varandra. Jag valde det svarta med vita prickar som bakgrundspapper och hjärtanpappret som inramning till fotona.

Nu var det mesta klart, bara titel skulle dit och den delade jag upp att ha både upptill och nedtill av fotona, precis som Mias.

Såhär blev mitt resultat. Titeln är på plats men jag har också lagt till en liten textruta. Den rivna kanten som finns på Mias layout ersatte jag med en scalloped-kant. En ring kring det lilla hjärtat fick också vara en dekoration och lite paperfrills och en brad lade jag till.
Så enkelt kan man ta idéer från andra men ändå skapa något eget.

Berätta för den som du har scrapliftat och visa vad du skapat och har du blogg eller hemsida är det kutym att hänvisa till personen vars alster du har liftat.

/Morfen

Ordlista

Inom Scrapbooking fullkomligt kryllar det av ord som kan vara lite lagom förvirrande för en nybörjare. Här kommer nu en ordlista som säkert kan vara till nytta. Håll till godo!

ABC-album, ett temaalbum om egentligen vad som helst men där varje bokstav får en egen sida.

Accordion Album, ett dragspelsalbum.

Acid, syra, allting som har ett pH-värde under 7 och som kan vara skadligt för fotona. Finns t.ex. i cellulosa i papper (tidningspapper blir gult fort och innehåller mycket syra), tyg.

Acid-Free, syrafritt, material som har ett pH på 7.0 eller högre är syrafria och fotosäkra. Scrapbooking papper skall alltid vara syrafria.

Akrylblock, används till omonterade stämplar och clear stamps.

Akrylfärg, täckande färg som ”oljefärg” fast vattenbaserad och används till att färglägga och stämpla med.

Alcohol Blending Solution, en mix som hjälper dig att blanda eller att skapa ljusare varianter av dina alcoholfärger. Fungerar även som rengöringsmedel.

Altered, alternativ scrapbboking som inte är albumsidor, t.ex. askar, klockor, kalendrar, skrivböcker.

Angel Policy, företag som tillåter försäljning av kort och annat, där företagets stämplar använts, under förutsättning att det är handstämplat.

ATC Artist Trading Cards, kort i storlek 8,9 x 6,4 cm. Dekorerade kort som byts eller ges bort.
____________________________________________________________

Beads, pärlor

BOM = Boken Om Mig, ett album med sidor som är personliga om t.ex. favoriter, historier, minnen, barndom osv.

Bone Folder, falsben som används för att göra snygga kortvikningar.

Brads, jungfruben eller påsnitar i metall med ett huvud och två ben som man sticker igenom papper och sedan viker ut på baksidan.

Buttons, knappar.
____________________________________________________________

Calligraphy, handskrift som konstform, vacker och gammaldags skrift.

Cardstock, enfärgat, tjockare papper som oftast är basen i albumsidor. Finns i en mängd olika färger och strukturer.

CASE – Copy And Steel Everything, innebär att härma en hel albumsida som någon annan gjort.

Chalks, krita, finns som både torr och flytande och som används för att skugga, göra slitna effekter.

Charms, små berlocker att dekorera layouter och kort med.

Chipboard, figurer och bokstäver i kartong.

Clear Stamps, genomskinliga silikonstämplar som används tillsammans med ett akrylblock.

Color Blocking, en scrapbookteknik där hela sidan är skapad i olika block/rutor.

Color Wheel, färghjul, en hjul med färger och olika nyanser som utgår från färgernas inbördes förhållande och komplementsfärger.

Coluzzle, plastmall att använda tillsammans med skalpell för att skära ut olika figurer.

Cut-Outs, figurer eller journalingrutor som man klipper ut eller perforerade som man trycker ut.

Cuttlebug, en stansmaskin med vev.

CuttleKids, samma som ovan men enklare, mindre och tänkt att användas för barn.

Cybercrop, är en scrapträff på nätet.
____________________________________________________________

Dabbers
Flaskor med akrylfärg som har en skumgummitopp så att man kan stryka på färgen direkt med flaskan.

Diamond Glaze, ett lack som ger en 3D-effekt och kan användas som det är på t.ex. bokstäver och blommor, alternativt tillsammans med löst glitter eller som lim.

Die-Cut, utstansade figurer och bokstäver.

Dies, stansmallen som används för att stansa die-cuts. Används tillsammans med t.ex. Cuttlebug eller QK.

Distress Ink, stämpelfärg för stämpling eller färgläggning.

Doodling, att ”kludda”. Att rita på frihand.
____________________________________________________________

Edge Scraper, ett verktyg för att skrapa papperskanter och göra att det ser lite nött och slitet ut.

Embossingpulver, ett pulver att strö över ett stämplat motiv som man sedan värmer på så det får smälta  för att skapa en 3D-effekt.

Eyelets, öljetter, i cirklar eller figurer i olika färger för dekoration eller som förstärkning för ett hål.

Eyelet Setter, öljettverktyg, ett verktyg för att göra hål och montera en öljett.

EZ-Foam, ett skum som köps i ark med klister på ena sidan för att montera stämplar och används sedan tillsammans med akrylblock.
____________________________________________________________

Flocking, ludd som använd tillsammans med lim eller lack och som ger en sammetslen yta på t.ex. figurer eller på bokstäver.

Foam Stamps, skumgummistämplar som kan användas tillsammans med akrylfärg eller stämpeldyna.

Foil, folie, tunn metallfolie som används tillsammans med klister eller klistriga figurer för att skapa metalleffekter på kort och layouter.

Font, typsnitt på text.

Fotofix, dubbelhäftande klisterlappar som används till såväl foton som papper, syrafri.

Fotomatta, ett papper under foton som blir till en ram om fotot.
____________________________________________________________

Glimmer mist – glitterpulver blandat med vatten i en sprayflaska som man sprayar över blommor för vacker glittereffekt.

Glue Dots, runda limprickar till dekorationer av alla slag.
____________________________________________________________

Inch, tum, 1 inch = 2,54 cm.
____________________________________________________________

Journaling, texten som berättar om fotot, eller det som inte syns på fotot.
____________________________________________________________

Layout – förkortas LO, albumsidan.

Laminering, plasta in, antingen med lamningeringsmaskin eller
med självhäftnde plastark.

Lettersize, det amerikanska standardmåttet på pappersark. 8½ x 11 tum.

Lift, att inspireras av en layout och härma färger, upplägg, titel eller annat.

Lignin, ett ämne i träfibrer som gör att papper gulnar fort. Ska absolut inte finnas med på scrapooksidor!

Limpenna, finns med filtspets eller kulspets med rinnande lim för små dekorationsdetaljer.

Lower Case, gemener små bokstäver.
____________________________________________________________

Magic Mesh, självhäftande nät, finns i olika färger.

Maskning, en stämpelteknik man använder med t.ex. post-it-lappar för att stämplade motiv ska kunna ligga i lager på lager utan att de flyter i varandra.

Mini Album, ett mindre album med ett specifikt tema, kan göras i vilka storlekar och modeller som helst. Kan göras som present-album.

Mist – spädd akrylfärg i sprayflaska som man sprayar över kort och layouter för färgduschad effekt.

Monogram, en stor bokstav i början av en text, titel eller namn.

Monokromatisk, olika nyanser av samma färg.
____________________________________________________________

Overlay, ett genomskinligt plastark med olika färger och motiv för att skapa effekter.
____________________________________________________________

Page Protectors, plastfickor som skyddar dina albumsidor

Paper Clips, gem.

Paper Piecing – PP, klippa olika delar papper för att sätta ihop till en figur.

Paper Trimmer, pappersskärare, ett skärverktyg med rullande kniv för att skära rakt.

Post-Bound-Album, ett album som hålls ihop med skruvar, vilka kan förlängas och expandera fotoalbumet.

Punch, stans som skär ut pappersfigurer.

Punchinella – restprodukten efter att paljetter stansats ut – metall- eller plastremsor med utstansade hål, hjärtan och stjärnor.____________________________________________________________

RAK – Random Act of Kindness, en trevlig gest från en scrappare till en annan där man skickar en liten överraskning, något scraprelaterat.

Red Eye Pen, Röda ögon Penna, en turkosaktig penna som tar bort det röda direkt på pappersfoton.

Ribbon, band, tygband som finns i många färger, mönster och former att användas till både scrapbooking och kortmakeri.

Rubber Stamp, en stämpel i gummi, köps monterad på träblock eller omonterad att montera med t.ex. EZ-foam att användas tillsammans med ett akrylblock.

Rub-Ons, gnuggisar

____________________________________________________________

Sandpapper, används för att göra ytan lite slitet och tufft utseende.

Scrapbook, ett fotoalbum dekorerat med minnessaker och konstnärligt utformat.

Sepia, en brunröd nyans på foton för att få dem att se äldre ut.

Shabby, en scrapstil som har en sliten finnish.

Silhouette, en skärmaskin kopplad till datorn för att skära ut bokstäver och figurer.

Sizzix, ytterligare ett stansverktyg.

Skiss, en skiss är en mall för hur man kan lägga upp sin layout och placering av foton etc.

Skärmatta, ett underlag att skära på och som är självläkande.

Stamp Cleaner, rengöringsmedel för stämplar.

Stickers, klistermärken.

Swatch, en samling små pappersbitar med namn på baksidan vilken färg det är på pappret som man använder när man beställer papper online så att man får den nyans man tänkt sig.
http://pappersbiten.se/shop/index.php?main_page=index&cPath=286
____________________________________________________________

Tags, etiketter som kan användas som dekorationer och textrutor.

Tape Runner, en tejphållare för dubbelhäftande tejp.

Titel, rubriken som beskriver fotot och layouten.

Torr-embossing, att använda verktyg för att skapa en upphöjd yta, en figur eller monogram, på ett papper.

Tote, en väska speciellt för scrapsaker.

____________________________________________________________

Unmounted Stamps, omonterade stämplar i gummi eller vinyl som inte sitter fast på något träblock.

Upper Case, versaler, stora bokstäver.

___________________________________________________________

Vellum, halvgenomskinligt, tunnt papper som går att skriva ut på och som kan skapa effekter på layouten.

___________________________________________________________

Xyron, ett klisterverktyg som gör figurer och foton till klistermärken.

____________________________________________________________

ZIG-pennor, syrafria pennor med olika tjocklek på spetsen, finns i många olika färger.

4 små bilder i en

Här kommer artikeln som Morfen skickade med i sin ansökan till designteamet.

4 småbilder i en i Photoshop  

Öppna alla fyra bilderna som du vill sammanfoga till en bild. Använd kopior så att du inte gör något du ångrar med originalen.

image5.jpg

 Se till att alla bilderna är vända åt samma håll – t.ex. liggande.

 

Nu är det dags att göra arbetsytan större. Markera ett av fotona och gå till Canvas Size/Arbetsyta. Du ser hur stor storleken är på din arbetsyta på fotot, det kan variera lite beroende på hur stort fotot är. Gör arbetsytan/canvasen dubbelt så stor på både längden och bredden. ”Sätt fast” första fotot med hjälp av anchor/ankaret.

image6.jpg

Nu är basen klar.

 

image7.jpg

 

Nu är det bara att kopiera in fotona. Enklast är att ställa sig i fotot som man ska kopiera trycka Ctrl+A och Ctrl+C och sedan ställa sig i basen där fotot ska in och trycka Ctrl+V. image8.jpg

Markera fyruddspilen i menyn och du kan dra med muspekaren dit du vill placera fotot, finjustera kan du göra med piltangenterna på tangentbordet. image9.jpg

 

Platta till bilden/Flatten image.

 image10.jpg

Ställ fotostorleken/Image size till 13-15 cm på längsta sidan. Det är inte nödvändigt om du ska skicka till ett framkallningsställe men det går så mycket fortare att ladda upp bilden.image11.jpg

 

Voila! Nu har du fyra småbilder att leka med.

image12.jpg

Hambly Rub-Ons

Här kommer Tessies artikel som hon skrev i sin ansökan till vårt DT. 

Hambly screenprints Rub-on Favoritdekoration!

Tänkte berätta lite om mina absoluta favorit dekorationer som jag inte klarar mig utan när jag scrappar. För mig är det Hamblys alla olika rub-ons. Inte bara för att de finns i underbara klara fina glada favoritfärger, nej för att användningsområdena för dem är så otroligt många. Upptäckte när jag tittade igenom alla LOs jag gjort att det fanns nästan inte en enda LO där jag inte har använt dem! Jag tycker det är ett enkelt sätt att lägga till färgrika detaljer på din LO och jag gillar deras enkla och stilrena design. Den passar min scrappstil som handen i handsken.

Hur gör man?

De är väldigt enkla att använda. Man klipper helt enkelt ut den figur som man vill använda, tar bort skyddspappret på baksidan och placerar den på det ställe på LO:n där man vill ha den. Sedan tar man en liten glasspinne, eller liknande, och gnuggar försiktigt på hela figuren tills den släpper från överpappret. Sedan är det klart! De är lätta att jobba med eftersom de lossar ganska lätt när man gnuggar och de fäster bra på de flesta underlag.

Användningsområde och exempel!

Har använt dessa rub-ons på otroligt många olika sätt. Man kan gnugga dem direkt på det ställe man vill ha dem på sin LO, men man kan ju även gnugga dem på ett annat bakgrundspapper eller cardstock och sedan klippa ut dem för att sedan limma fast på din LO.

 

image2.jpg

På bilderna har jag på första bilden gnuggat på vingar direkt på fotot. Andra och tredje bilden visar exempel där jag gnuggat rub-ons på cardstock och klippt ut innan jag limmat dem på LOn.

Det finns ju både stora och små figurer. Storleken avgör ganska mycket användningsområdet. De små kan man använda lite överallt som små detaljer kanske direkt på ditt foto. De största figurerna kan ju ibland ta upp en hel LO.

image3.jpg 

Första bilden visar en LO med olika detaljer. De små figurerna med man och kvinna och blommorna är från Hamblys. Den andra bilden visar den största rub-on som Hamblys har föreställande ett träd.

Under hösten har det varit det ugglor(Out on a limb), robotar (Dingbats & Robots) och vingar (Wings) som har varit mina favoriter. Men under de senaste månaderna har jag även använt mycket blommor (Mod flowers) och träd (Mod tree).

 image4.jpg

Ytterligare exempel på hur jag använt rub-ons. Denna gång från Mod flowers på bägge LO.

Är du en Oj-scrappare?

Då var det dags att publicera de artiklar som de nya dt-tjejerna bifogade med sina ansökningar. Först ut är Karin. 

Är du en oj-scrappare?

Det är jag!
Vad menar jag då med en oj-scrappare? Jo, många av mina layouter har blivit vad dom blivit på grund av att jag gjort stora eller små misstag under resans gång tex råkat kleta med färg på fel ställe, fått en dekoration att fastna snett, stavat fel eller kanske upptäckt efter en stund att det mönstrade pappret jag valde var helt fel. Jag planerar oftaste inte mina layouter innan jag sätter igång utan kör bara på och liksom ser vad som växer fram på pappret. Kanske just därför är oj, hoppsan och även fan är ord som är ofta förekommande när jag scrappar och till följd av dessa får jag tänka om och lösa problemet med det felstavade ordet eller den utkladdade färgen. Tänkte att jag skulle visa er två av mina ”misstags-layouter” som jag är riktigt nöjd med just på grund av det som inte var meningen.

050619spanar.jpg

Ord kan vara svåra att stava och i mitt fall så var det ordet porträttfoto som ställde till det. När jag var klar med texten så insåg jag att jag stavat fel på just det ordet och då fick det bli en dymoremsa med ordet som klistrades över det felstavade. Dymoremsan gav lite mer liv till layouten och matchar ju även dymon i ovankant. Att jag sen stavat fel även på dymoremsan (vilket jag upptäckte något år senare) är en helt annan historia *ler*

080306duojag.jpg

Här var det tänkt att rubriken och stjärnan skulle vara vit, men bredvid mig på bordet hade jag den turkosa färgen upphälld på ett papper (som jag använt tidigare) och i ett klantigt ögonblick så upptäckte jag inte att jag hade färg på fingrarna och råkade göra två märken på cardstocken. Efter några oj och svordomar så tog jag fram en tops och målade prickar på cardstocken och för att matcha dessa så blev även rubriken och stjärnan turkos och jag är jättenöjd med resultatet! Blev mycket mera färgglatt och ”Karin-igt” på det här sättet! Så kan det gå 🙂

Så jag uppmanar er till att ”ta vara” på misstagen istället för att kassera och börja om, det kanske är just dessa som till slut gör att ni gillar en layout lite extra!

/Karin