Kategoriarkiv 'Alter'

Månadens inspiratör – Januari, Inger

Hej på er alla!

Då var det dags att tacka för mitt deltagande här som inspiratör för januari 2014. Men först ett sista inlägg och denna gången valde jag mellan en vanlig LO eller en altrad popcorn ask. Valet var rätt enkelt, popcornasken. Varför? För att denna iden är så lätt, smart och billig. Som alltid kommer alla bra idéer till mig mitt i natten och så också denna gången, ibland lönar det sig att vakna mitt i natten.

Inger4-1

Jag har just börjat med Project Life och som alltid så är det förvaringsbrist på var jag ska ha mina saker och nu tillkom ju alla PL-cards. Hm, vad göra? Jo jag kom på att en tom popcornask kunde man ju altra och ha som förvaring och kan man tänka sig.

När jag mätte asken så visar det sig att PL-cardsen gå precis ner i den. Både på höjden & bredden, alltså får man plats med 6”x6”, 3”x4” & 6”x4”. Och är det något min man äter så är det popcorn så ja, askar är inte svårt att få tag i.

Inger4-3

Ta en tom ask och ta bort locket men spara det. Kanterna runt om asken har jag klätt med washitape i 2 lager. Sen är det bara att välja papper. Jag har valt Maja Design på alla mina. Jag la asken på pappret och ritade runt om, klippte ut och limmade fast det med dubbelhäftande tejp. Man skär ut alla bitar lite större än de ska va för att man ska kunna vika pappret runt kanterna av asken så det blir fint. Jag gjorde långsidorna först och satte dit kortsidorna sist så de täcker skarvarna. Sen en botten och –klart!

Inger4-2

Som en bonus gjorde jag sen locket på samma sätt. Längst bak satte jag fast dubbelhäftande kardborreband så det går att ta av. Så när man har de framme har man locket av och när de ligger i väskan för transport så är locket på.

Inger4-4

Som lite  extra pyssel gjorde jag egna Dividers och satte dit. Färgen på flärpen indikerar vilken färg som är bakom.

Inger4-5

Den lilla bruna asken är en ask från Lipton Te som jag också har klätt in i Maja Design. Där har jag gjort ett lås i form av en liten bit dubbelhäftande tejp som jag klippt rund och satt fast mitt fram.

Material lista:
Maja Design mönsterpapper
Washitape
Dubbelhäftande tejp
CatEye Chalk – Creamy brown (runt kanterna på alla sidor som syns)

Privata:
Band, snöre, blommor, fiskcharms
Bokstäver, vanliga vita som jag färgat in med Promarker, Petrol

Detta var allt från mig. TACK Sanna för att jag återigen fick nöjet att inspirera. I februari kommer en ny inspiratör med nya idéer, inspiration och tips på skapargläjde.
Ha det gott!
Kramen till er alla!
inger

Vill du också bli Månadens inspiratör? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se med några korta
rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg,
hemsida, galleri eller något annat där du visar dina alster kan du skicka med
länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 2-3 alster som du är
nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad
får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget
material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad
har du 15% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan
köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar.
Som tack för din medverkan får du 150 kr att handla för i vår butik eller
nätbutik.

Julkalender lucka 21

Det är mycket fokus på julen nu och då kan det ju vara trevligt med något helt annat också. I vår omgivning har vi många som fyller år i december. Idag är det svärmor som fyller 70 år.

DSCN2867

Jag har gjort ett kort och en korg i matchande papper från Maja Designs helt underbara serie Vintage Autumn Basics.

DSCN2868

Till kortet har jag använt ett mönstratpapper Maja Design Vintage Autumn Basics – No I lite blommor YD Flower Collection – Lace Nougat (Humble), YD
Flower Collection – Whistle
, Storyteller Ros 10 mm – ljusbrun (beige) 10 st lite halvpärlor Storyteller Pärlor – lila spets Pärlemorspets – Rosa och glitterlim Stickles – Icicle. Fjärilarna är utstansade i samma mönstrade papper med Martha Stewart stans – 3-in-1 classic Butterfly. Pärlsnurra, stämpel och rosenknoppar kommer ur min privata samling.

DSCN2866

Till korgen har jag använt Cardstock Bz Thunder trio 1 – Bazzill White, Mönstrat papper Maja Design Vintage Autumn Basics – No VI, spets privat spetsband och ljusrosa satinband.

DSCN2869

I de fyra ”facken” har jag lagt en liten flaska Baileys, hudrengöring, scrubcreme, dagcreme och hoprullade showbiljetter. Fyllde upp runt om med lite vitt silkespapper.

Dagens vinstlott: Grön serie V nr 68. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Månadens inspiratör – Januari, Ida

Nu har vi gått in i ett nytt år och vi hälsar årets första Månadens inspiratör välkommen!

Hej alla pysslare där ute! Jag heter Ida Streiffert och bor i Göteborg med min sambo och min fina lilla pysselhörna. Här pysslar jag det mesta som jag kan komma åt av burkar, papper, plåtburkar, kladd och färg! Jag använder mig av det mesta och gillar att göra saker från grunden om jag inte hittar det jag vill ha ;). Jag håller mycket på med distresser, mixed media, falsk metall och det senaste e Fran-tagé (kolla in det på you tube!). Men något jag även gillar är att hitta på saker som skall vara enkelt och göra då jag oftast fastnar i timtal vid vissa projekt och det känns skönt när man ser ett resultat efter en kort stund.

Mitt måtto som jag följer i livet (och speciellt när jag pysslar) är:

”Har du inte blivigt kladdig när du har gjort något, har du inte gjort det ordentligt!”

Detta har lett till att jag oftast har någon slags färg eller liknande på fingrarna. Hoppas att jag kan inspirera er med mina alster denna första månaden på året!

Ida1-1

Mitt första alster är ett bokmärke som jag har gjort som en födelsadags present till min syster. Att göra denna kom jag på ca en timme före att vi skulle åka och som skulle passa till en bok som hon fick samtidigt. Som grund har jag använt en vanliga tag som jag har klätt med mönstrat papper, Bo Bunny Country Garden – Almanac. Detta papper gjorde mycket själv så dekorationer inte var nödvändiga då bokmärket skulle vara så platt som möjligt. Jag klistrade sedan på bokstäverna, spetsen längst ner och volangen runt om. Banden satte jag fast med superstrong dubbelhäftande tejp som är idialisk för band och annat som är lite svårare att sätta fast. Efter det knöt jag fast spets och ett guldskimrande snöre i tagens hål och fäste samtidigt fast en älva som berlock. Som avslut satte jag på ett strasshjärta och glittrade bokstäverna med stickles som jag smetade ut med fingret.

Kladda på!

Ida

Vill du också bli Månadens inspiratör? Skicka ett mail till pappersbiten@gmail.com med några korta rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg där du visar dina alster kan du skicka med länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 3-4 alster som du är nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad har du 15% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar. Som tack för din medverkan får du 150 kr att handla för i vår butik eller nätbutik.

Månadens inspiratör – oktober

Hejsan svejsan!

Idag är det dags för mitt allra sista inlägg som månadens inspiratör här hos Pappersbiten. Det har varit riktigt roligt att skapa för Sanna igen och jag hoppas att du har tyckt om variationen jag försökt visa med att skapa med ett 6×6 paper pad. De små blocken med papper är så otroligt användbara och lätta att scrappa!

Idag tänkte jag dock inte visa en layout utan en ”tavla” jag gjort på akvarellpapper, som jag gjort för att visa att man kan skapa annat fint oxå. Alla färger jag använt är privata och flickan har jag målat själv. Men papprena är Echo Parks ljuvliga såklart, fjärilsstämpeln och så en stjärnhimmel full av Papermania-stjärnor 🙂

Och du, glöm inte att spara wellpappen du får av Sanna (om hon packat dina saker i wellpapp). Jag har stämplat med en bit wellpapp, ser du de lite vitare strecken på t.ex klänningen?! Det är wellpappstämplat!

Hoppas att du tycker min lilla tjej är fin 🙂

Läckra papper, både i klänning och på den söta lilla kaninen

Alla fina stjärnor och närbild på den underbart fina fjärilsstämpeln, den har blivit en klar favorit här!

Så tack för den här månaden, jag hoppas att dagens inlägg – och de tidigare – har inspirerat dig! Och stort tack till Sanna för förtroendet!!

/Helene – webmosterhelene

Material:

Papper: Bazzill (cardstock), Echo Park Paper ”So happy together” (6×6 paper pad)

Dekorationer: Papermania (stjärnor)

Stämpel: Inkido (mellanstor fjäril)

Privat: stämpelfärger, akvarellfärger

Vill du också bli Månadens inspiratör? Skicka ett mail till pappersbiten@gmail.com med några korta rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg där du visar dina alster kan du skicka med länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 3-4 alster som du är nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad har du 15% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar. Som tack för din medverkan får du 150 kr att handla för i vår butik eller nätbutik.

Bokstaven A !

Här har jag klätt och dekorerat en bokstav till min Alice. Ett  A alltså!

Pappret stämmer bra överens med tapeten i det rum där bokstaven ska pryda väggen.

 

 

Papper: Pink Paislee Dew Drops 00442

Distress Ink: Frayed Burlap

Band: brunt

Floss: blått och vitt

Pärlor: privat

Charms:hundben privat

Plast: stansat ut ordet love

Glitterlim: brun/guld

Månadens inspiratör – Juli, Marie

Mitt i semestertider mellan husvagnsmys vid Hamburgsund, några dagar hemma och sedan kanske St.Annas skärgård i
öster, så kommer denna somriga ”flask-lapp” som man kan hänga på en flaska med hemmagjord saft eller kanske en flaska
vin som man tänker ge bort….

Stommen är gjord i vit cardstock, som jag ”smutsat” ner lite i kanterna med en stämpeldyna.
Blommigt papper ifrån MajaDesign – Skall vi ta en Fika – Söders höjder.
Bokstäver i vitt cardstockpapper med Storybook-stansen i Bigshoten.
Blommor ifrån Reprint och lite bling med Pearlmaker.
Ha en go sommar / Marie.

Kika gärna in i min blogg mimmi72.blogspot.se

Vill du också bli Månadens inspirtör? Skicka ett mail till pappersbiten@gmail.com med några korta rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg där du visar dina alster kan du skicka med länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 3-4 alster som du är nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad har du 15% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar. Som tack för din medverkan får du 150 kr i form av ett presentkort i vår butik. Bor du inte i närheten får du istället en presentkortskod som du använder i webbutiken.

Pyntad ask

Ett presentkort kan vara så trist att ge bort, men med ett fint kort med presentkortet i, lagt i en ask så blir det lite mer present av det hela.

 

Ask: Privat
Mönstrat papper: Maja Design Vintage Summer 1933
Dekorationer: Trollslända med strass, ST Pärlor – rosa, ST rosor vita mistade med Glimmer Mist Rose Tea, strass och blommor privata

Bra-att-ha-sak

Att ”snygga” till en näsduksask gå rätt fort och man bara ha tålamodet att mäta noggrant. Piffade till den här till vår skolassistent på jobbet.

Kom på timmen innan jag skulle ge bort den att jag skulle jag har Pearl maker pluttar runt ramen på ovansidan av lådan.

Gjorde även ett matchande kort till asken.

Scrappa lugnt i sommarvärmen.

Sommarkramen Anna

Månadens inspiratör – Maj, Ann-Sofie

Denna gången tänkte jag försöka inspirera med en flaskdekoration..

 Material:

Papper från Pion design
Pappersspets, Tårtpapper
Rosor från Storyteller och Inkido
sidenband
halvpärlor och pärlring från Inkido
utstansad fjäril

Detta var mitt sista inlägg som månadens inspiratör, det har varit fantastiskt roligt och tackar Sanna för att jag fick vara med.. 🙂

Kika gärna in på min hemsida www.konststugan.se

Vill du också bli Månadens inspirtör? Skicka ett mail till pappersbiten@gmail.com med några korta rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg där du visar dina alster kan du skicka med länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 3-4 alster som du är nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad har du 10% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar. Som tack för din medverkan får du 150 kr i form av ett presentkort i vår butik. Bor du inte i närheten får du istället en presentkortskod som du använder i webbutiken.

Månadens inspiratör – April, Jossan

Idag vill jag inspirera er med en tavla.

Jag har glimmer mist på tavlans sidor och på själva ”framsidan” av tavlan.

Material:
Gul cardstock
Mönstrade papper från Inkido – spring time och Prima – sun kiss collection
Rosor från Inkido
Blingblommor från Storyteller
Glimmer mist från Tattered Angels
Band ”Webb” från pappersbiten
Metallnyckel från pappersbiten
Fjäril stansad med Martha Stewart large monarch (Har även stickles på den)
Rosa bling dekoration från Inkido
Övriga dekorationer är privata

Många kramar //Jossan

Kika gärna in på min blogg för att se mer: www.strondie.blogspot.com

Vill du också bli Månadens inspirtör? Skicka ett mail till pappersbiten@gmail.com med några korta rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg där du visar dina alster kan du skicka med länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 3-4 alster som du är nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad har du 10% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar. Som tack för din medverkan får du 150 kr i form av ett presentkort i vår butik. Bor du inte i närheten får du istället en presentkortskod som du använder i webbutiken.