Kategoriarkiv 'Jul'

Julkalender lucka 23

Presentkort är ju kanske inte så jättekul att ge bort men man kan ju lägga med lite smått också så det blir mer en present. Sen tycker jag inte att det alltid är nödvändigt att slå in paketen utan cellofan är många gånger så mycket vackrare.

DSCN2874

Dessa två påsar ska jag ge till två personer som betytt väldigt mycket för oss på Pappersbiten under det gångna året. De har ställt upp och stöttat mig och Egon när vi verkligen har behövt det som mest. Tack Helena och Annethe! Ni är så bäst!!!

DSCN2875

DSCN2876

Dagens vinstlott: Rosa serie X nr 47. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 22

Lite kul julpyssel är ju att göra egna julgransprydnader.

DSCN2872

DSCN2870

Här har jag använt mig av både dies S4-111 Nestabilities – Classic Scalloped Ovals Large, S4-110 Nestabilities – Classic Ovals Large, S4-356 Nestabilities – Floral Ovals och stansar Martha Stewart stans – Arctic Snowflake, Martha Stewart stans – Icelandic Snowflake Large. Mönstrade papper Maja Design Vintage Frost Basics – 2nd of December, Maja Design Vintage Frost Basics – 8th of December, Maja Design Vintage Frost Basics — 14th of December. Övrigt material YD Pearl/Rhinestone stickers – Icicle, YD Liberty Bells – Gold/Silver mix, Baker’s Twine – Oyster (grå), You Do Cord – Silver

Dagens vinstlott: Blå/vit serie V nr 89. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 20

Nu när vi är klara med julkorten kommer här några julklappsettiketter.

DSCN2855

Dessa superenkla men ändå så himla fina kommer från ett ark med 15 bilder Inkido Happy Christmas II – Christmas Eve. Jag klippte ut tagsen, gjorde hål, chalkade kanterna med Fluid Chalk – Chestnut Roan och sen trädde jag i ett guldsnöre  You Do Cord – Gold som fastsättning.

DSCN2856

Här är några andra varianter som är lite mer arbetade. Till alla tre har jag använt S5-019 Nestabilities – Labels Eight. Mönstrat papper Maja Design Vintage Frost Basics – 8th of December och Maja Design Vintage Frost Basics – 2nd of December. Stansar Martha Stewart stans – 3-in-1 classic Butterfly, Martha Stewart stans – Arctic Snowflake, Martha
Stewart stans – Branch
. Blingstenar Inkido strass – klar. Glitterlim Stickles – Icicle. Glitterpenna Sakura Stardust – Clear Star #700. Blomma YD Flower Collection – Cosy.

God Jul utstansat med privat die från Rox Stamps.

Dagens vinstlott: Rosa serie B nr 78. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 19
Månadens inspiratör – December, Kerstin

Hej igen!

Gottegrisar är vi många så varför inte ge bort en gris med godis. Jag har gjort en grisen av metall så klart.  Älskar just nu att jobba med metall.

Kerstin3-1

Grisen har jag fyllt med godis.

Kerstin3-2

Så har jag gjort egen tomte samt gris av marsipan med hjälp av en form på min sons bageri. Jättekul!

Kerstin3-3

Korgen är också gjord av metall. Sedan har jag ju haft glasfibertejp så det blir stadigt, tog en gammal korg jag hade och lade en plastpåse över så jag fick rätt modell. Så har jag rullat bara metallteipen till handtaget, två st som jag rullat ihop och fäst med häftapparaten, sedan metall över så man inte skadar sig. Dekorblommor kommer från pappersbiten. Man kan ju fylla korgen med vad som helst men min mamma önskade lite konserver samt frukt.

Kerstin3-4

Kerstin3-5

Grisen gjorde jag ungefär som korgen fast med en hink som modell.

Dagens vinstlott: Blå serie V nr 56. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Vill du också bli Månadens inspiratör? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se med några korta
rader om dig själv och varför du vill bli Månadens inspiratör. Har du en blogg,
hemsida, galleri eller något annat där du visar dina alster kan du skicka med
länk till den. Annars vill vi att du skickar med bilder på 2-3 alster som du är
nöjd med och som visar ditt skapande på ett bra sätt. Har du önskemål om månad
får du gärna skriva det. Som Månadens inspiratör skapar du med ditt eget
material där övervägande delen ska finnas i vår butik. Månaden innan din månad
har du 15% rabatt i butiken och webbutiken (gäller ej Silhouette) så att du kan
köpa in material som du behöver. Du skapar 4 inlägg som bloggas på torsdagar.
Som tack för din medverkan får du 150 kr att handla för i vår butik eller
nätbutik.

Julkalender lucka 18

Då visar jag mitt sista julkort för i år. Detta är gjort av spillbitar av mönstrat och cardstock.

Image1

Dagens vinstlott: Vit serie Q nr 22. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 16

Ett vackert julkort kommer här. Detta är gjort av Heidi som varit praktikant hos oss i butiken under hösten.

DSCN2835

Material:
Cardstock Bz Pomegranate trio 3 – Pomegranate. Mönstrat papper Inkido Happy Christmas – Happy Postcards Blommor MD DIY Poinsettias – Dark Red, MD DIY Poinsettias – Red Bjällror privata men ett fint alternatid är YD Liberty Bells – Gold/Silver mix. Glitterlim Stickles – Golden Rod

Dagens vinstlott: Blå serie V nr 14. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 14

Än är det tid att göra julkort så jag fortsätter att inspirera med ett av mina. Denna gång i dova rosa toner från Maja Designs underbara serie Vintage Frost Basics.

 

DSCN2829

 

Till detta kort har jag använt mig en hel del av stansar och dies. Till kanterna har jag stansat remsor med Martha Stewart kantstans – Doily Lace, Fjärilarna är utstansade  med Martha Stewart stans – 3-in-1 classic Butterfly, grankvistarna är utstansade med Martha Stewart stans – Branch, snöflingorna under blommorna är utstansade med Martha Stewart stans – Icelandic Snowflake Large, Rosen bladen är utstansade med NS Floral Punch set – Rose Leaves jumbo. Till ovalen i mitten har jag använt S4-110 Nestabilities – Classic Ovals Large och S4-356 Nestabilities – Floral Ovals.

Material:
Mönstrat papper Maja Design Vintage Frost Basics – 3rd of December. Bildark Maja Design Vintage Frost Basics — Christmas die cuts.  Blommor Storyteller Ros 14 mm – ljusbrun (beige) 10 st, YD Roses – Nougat mini, YD Flower Collection – Moreland. HalvpärlorInkido pärlor – pärlemovit. Glitterlim Stickles – Icicle . Kanterna är skrapade med Edgescraper och infärgade med Fluid Chalk – Dark Brown.

Dagens vinstlott: Grön serie V nr 80. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 12
Månadens inspiratör – December, Kerstin

Hej! Här kommer mitt andra inlägg nu i december. Imorgon är det Lucia, så lite glögg & godis passar ju bra. Stället flaskan står i är en mjölk-kartong som jag klätt med vackra papper från Pion Design och dekor från pappersbiten samt gjort egna blommor av tygremsor. 

Kerstin2-1

Kerstin2-2
 
Kerstin2-3
 
Så har vi en Toffifee ask som jag klätt med papper från Pion Design. 
 
Kerstin2-4
 
Inuti har jag satt en dubbel label som jag stansat ut i cardstock och en gammal boksida. Gamla böcker kan man hitta billigt på loppisar om man inte har någon liggande hemma.
 
Kerstin2-5
 

Dagens vinstlott: Blå/vit serie V nr 87. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 11

Godis är ju populärt att ge bort nu i juletider. Men många gånger så är ju förpackningarna ganska tråkiga. Det finns många enkla och även mer avancerade sätt att göra roligare och mer personliga förpackningar. Här har jag gjort en väldigt enkel variant. Jag bytte helt enkelt ut nätet som snögubbarna låg i till en cellofanpåse och stansade ut förslutningar i mönstrat papper.

Image2

Material:
Mönstrat papper bägge sidorna på  Maja Design Vintage Frost Basics – 9th of December, Bokstäverna är utstansade med Sizzlits Decorative Strip Alphabet – Vintage Market, snöflinga utstansat med Martha Stewart stans – Arctic Snowflake, God Jul är utstansat med privat die från Rox Stamps

Dagens vinstlott: Grön serie V nr 57. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.

Julkalender lucka 10

Min dotter går i en liten särskoleklass och då funkar det dåligt att samla ihop pengar till blommor och sånt till lärarna. Jag tycker ändå att det är roligt om dom får något så jag brukar fixa lite presenter till dom. I år kommer dom få recept och de torra ingredienserna till pepparkaksmuffins i en fin glasburk. En enkel present som går att återanvända. Perfekt att ge som gåbortpresent istället för en blomma också. Min burk är på en liter och kommer från Ikea. Den är köpt förra året så jag vet inte om dom har den kvar längre. Men det går ju alldeles utmärkt att använda tomma syltburkar etc. Taggen med receptet har jag knutit fast med Papperssnöre tunt – brun  tillsammans med ett par kanelstänger.

JK13-10

JK13-10-3

JK13-10-2

Dagens vinstlott: Vit serie Q nr 76. Är det din lott? Skicka ett mail till sanna@pappersbiten.se och uppge koden som står längst ner på lotten så skickar vi din vinst till dig eller ta med lotten till butiken så får du vinsten direkt.